Előfizetői tartalom

Ez az elmúlt év legkeresettebb befektetése a magyaroknál

Portfolio
Egy éve már csak az állampapírok iránti kereslet hajtja a magyar lakosságot, legalábbis ezt mutatják az MNB által közzétett legfrissebb havi adatok. Az állampapírok állománya egy év alatt több mint 1100 milliárd forinttal bővült, miközben a befektetési jegyek és a részvények is vesztettek népszerűségükből. Kis mértékben ugyan, de a bankbetétek is pozitív tranzakciós adattal zárták a februárt, mellyel a háztartások összesen 123 milliárd forintos keresletet mutattak a különböző megtakarítási eszközök iránt.

A bankbetéteket és az értékpapírokat is vettékAz MNB legfrissebb statisztikája szerint februárban a bankbetétek és az értékpapírok is kelendőek voltak a háztartásoknál, előbbinél 27 milliárdot, utóbbinál pedig 96 milliárdot tett ki a havi tranzakciós adat, a bankbetéteknél ez jelentős fordulat a januári 147,5 milliárd forintos mínusz után. A bankbetétek állománya így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés