Előfizetői tartalom

Brókerügyek: MNB-kölcsönből fizet az alap

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank és a Kárrendezési Alap között 2015 májusában létrejött szerződés szerint az MNB likviditási kölcsönt nyújt az alap részére annak érdekében, hogy az eleget tehessen a károsult ügyfelek irányába fennálló fizetési kötelezettségének. A 2016 elején létrejött Kárrendezési Alap végzi a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezésének kifizetését - áll az MNB közleményében.

A törvény alapján a Kárrendezési Alap egy alkalommal folyamodhat likviditási kölcsön iránti kérelemmel az MNB-hez. A jegybanki kölcsön folyósítására a jogszabályi előírásokra tekintettel és a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal és állami készfizető kezesség mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés