Előfizetői tartalom

Már megint a feje tetejére állítja a nyugdíjpénztárakat a kormány?

Portfolio
A nyugdíjpénztári tagok nagy része már saját zsebből finanszírozza megtakarítását, nem pedig a munkáltató fizeti helyette, utóbbi gyakorlatilag nullára is csökkenhet a cafeteria-reformok eredményeképpen. A másik jelentős törvénymódosítás, ami a nyugdíjpénztári jutalékok fölengedése, várhatóan nem fog jelentős drágulást okozni a piacon - derült ki mindez az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár és az OTP Alapkezelő közös sajtótájékoztatóján.

Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a pénztár eredményeiről beszélt: 9 700 új belépővel gazdagodtak 2015-ben, a tagok átlagos életkora 45 év volt, az átlagos havi befizetés 10 300 forint / hó, miközben a minimum tagdíj 5 000 forint volt, a havi járadék összege 72 700 forint volt, átlagosan 10-15 évre kérik a járadékfizetést a tagok, 219...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés