Előfizetői tartalom

Az orosz kormány is hozzányúlna a nyugdíjpénzhez

Portfolio
Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok is hozzányúlnak az egyik vagyonalapjukhoz, hogy ebből finanszírozzák a jövő évi költségvetési hiány egy részét. Anton Siluanov orosz pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, ha szükséges, akkor felhasználják az eredetileg nyugdíjkifzetési célokra létrehozott alap vagyonának egy részét - írja a Reuters.

Oroszország eddig egy másik állami alapját használta a költségvetési hiány egy részének pótlására, de az alap hamar apadni kezdett, éppen ezért döntöttek úgy, hogy szükség esetén az eredetileg a nyugdíjkötelezettségek kifizetésére létrehozott alapból is lecsippentenének. Az orosz nyugdíjalap jelenleg 73 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, amelynek egy része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés