Előfizetői tartalom

Még a becsültnél is több pénzt tartott a külügy cége a Quaestorban

Portfolio
Azt már a Quaestor-csőd elején tudni lehetett, hogy a cég bedőlése napján a Külügyminisztérium háttérintézménye, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (NMKH) 3,8 milliárd forintot utaltatott ki a brókercégénél vezetett számlájáról. A 444.hu információi szerint azonban a kereskedőház ennél jóval többet, összesen 9,4 milliárd forintot is tartott a Quaestornál még 2013-ban.

A lap információi szerint Az MNKH 2013 tavaszán két nap alatt 9,37 milliárd forintot utalt a Quaestornál vezetett számlájára, ebből 2015 tavaszáig 5,5 milliárd forintot használt fel, és végül a megmaradt 3,8 milliárdot éppen a Quaestor bedőlésének napján vették ki. A cikk felidézi, hogy bár továbbra is furcsa az állami intézmény pénzmentésének módja és legfőképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés