Befektetés

MKB: óvatos optimizmus

MKB Alapkezelő
"Júniusban a vártnál lényegesen rosszabb amerikai foglakoztatási adat és a nem várt eredményt hozó brit népszavazás keltett jelentős hullámokat a nemzetközi tőkepiacokon. A kezdeti pánik eladásokat nem követte tartós eladási hullám, sőt jelentős emelkedés vette kezdetét a részvénypiacokon, sokak meglepetésére. Ennek legfőbb okai közé sorolandó, hogy a gazdasági konjunktúra az USA-ban és EU-ban továbbra is kedvező képet fest, illetve a hosszú távú inflációs várakozások csökkenése folytatódott a második negyedévben. Ebben a gazdasági környezetben a fejlett országok jegybankjai tovább folytathatják a laza monetáris politikájukat, amit a júliusi Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyve hűen tükröz. Az amerikai jegybank a következő kamatemelést lehetséges időpontját az elnökválasztás utánra vagy a következő év elejére tolta ki.

MKB: óvatos optimizmus
Habár a gazdasági alapfolyamatok óvatos optimizmusra adnak okot, azért számos ellenérv sorakozik fel a felhőtlen tőzsdei áremelkedés ellenében. Az eurózóna bankrendszere továbbra is komoly tőkeproblémákkal küzd, ami komoly gátja a hitelezés bővítésének. A Brexit reálgazdasági hatásait egyelőre nehezen lehet megbecsülni, illetve a kilépési folyamat körüli politikai viták csökkenthetik a kockázatvállalási hajlandóságot. A kínai árnyékbankrendszer mérete és tőkehelyzete, illetve a gazdasági konjunktúrára való hatása körül is komoly kérdőjelek sorakoznak.

Az év második felében az első félévhez hasonlóan széles sávú és lassú emelkedésre számítunk a kockázatos eszközök piacán. Az utóbbi időszak dinamikus ingatlanpiaci áremelkedése és jelentős nyersanyagpiaci korrekció miatt az alternatív befektetési eszközosztályban 5%-ot átsúlyoztunk az ingatlanokból a nyersanyagokhoz. Az egyes kockázati tényezők felerősödését és a piaci korrekciókat a következő hónapokban a kockázatok növelésére, a hurráoptimista hangulatú, meredek emelkedéseket a kockázatok csökkentésére használjuk ki."

MKB: óvatos optimizmus
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án
Frankfurt Stock Exchange
The logo of the OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development
BÉT-Hiventures_2
shutterstock_564998512
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1254532384_arany