Befektetés

Pioneer: nyári jókedv

Forián-Szabó Gergely
"A nyár derekán a piacokra kezd visszatérni a felhőtlen jókedv, a befektetők kedélyállapota egy jól sikerült nyaralás hangulatát idézi. A Brexit mintha csak egy gyorsan múló zápor lett volna, a kezdeti sokkhatás szinte már el is tűnt a piaci szereplők emlékezetéből. A kockázati étvágy viszonylag erősnek tűnik, ami szárnyalásra készteti a részvénypiacokat, ugyanakkor a kötvénypiacokon sem látunk megingást, mert a jegybankok támogató erejébe vetett bizalom továbbra is nagyon erős.

Pioneer: nyári jókedv
A tapasztaltabb piaci szereplőknek azért időnként összeszorulhat a gyomruk, pláne, ha felidézünk néhány kevésbé kellemes nyári emléket. Több esetben megesett már, hogy a derült égből hirtelen érkezett a villámcsapás, alaposan felbolygatva a piacok viselkedését. A nyári uborkaszezonra jellemző alacsonyabb piaci forgalmak mellett még nagyobbat tud szólni egy esetleges váratlan esemény, vagy akár egy egyszerű elbizonytalanodás. Tavaly augusztusban például egy váratlan, de utólag könnyen indokolhatónak tűnő kínai árfolyampolitikai lépés váltott ki hatalmas piaci pánikot, jelentős veszteségeket okozva a többnyire szabadságukat töltő befektetőknek.

Miután a váratlan események alaptermészete a meglepetés, hogy nehéz rájuk előre felkészülni, ezért érdemes a tekintetünket a távolabbi jövőbe vetni, ahol a fundamentumoknak is több szerep jut. Értékeltségi alapon a részvénypiacok többsége historikus visszatekintésben már korántsem tekinthető különlegesen olcsónak, egyes régiókban és szektorokban már a túlárazottság kérdése is felvetődik. Szerencsére az alacsony hozamkörnyezet fennmaradása a kockázatos eszközök vonzereje és árazása szempontjából továbbra is viszonylag biztos hátszelet jelent. A globális makrokörnyezet - a számos kockázat és "időzített bomba" ellenére - egyelőre viszonylag békésnek tűnik, ami további árfolyam-emelkedésnek teremthet alapot.

A több éves időtávon gondolkodó befektetők számára egy viszonylag kiegyensúlyozott vegyes portfóliót ajánlunk. A júniusi súlyozáshoz képest - taktikai megfontolásból - az eddig kiválóan teljesítő hazai kötvényekből csoportosítunk át egy tételt a globális fejlett és fejlődő részvények irányába, a portfólió előretekintő hozampotenciáljának növelése érdekében."

Pioneer: nyári jókedv
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin automata shutter