Előfizetői tartalom

Egy befektetés, amelybe milliárdok ömlenek naponta

Portfolio
Jelentős összegű, 351 milliárd dollárnyi pénz áramlott tavaly a tőzsdén kereskedett alapok piacára, a szektor decemberben már közel 3000 milliárd dollárt kezelt. A piaci szakemberek szerint ezután jön még csak a java, öt év múlva már a 7000 milliárdot is meghaladhatja a nettó eszközérték. A PwC tanulmánya szerint az USA továbbra is előkelő helyet biztosít magának az ETF-ek piacán, de emellett Európa és Ázsia is egyre nagyobb részt hasít ki a tortából.

Jelentős növekedést jósolnak1993-as elindulása óta az ETF termékek piaca jelentős növekedésen ment keresztül, tavaly rekord összegű, 351 milliárd dollárnyi vagyon áramlott be ezekbe az alapokba. Öt év alatt, 2010 decembere óta az ETF-ekben kezelt vagyon 1463 milliárd dollárról 2959 milliárdra ugrott 2015 decemberére.A megkérdezett szakemberek szerint a tőzsdén kereskedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés