Előfizetői tartalom

Szinte semmit sem hoz, mégis ragaszkodnak a bankbetéthez a magyarok

Portfolio
Az alacsony betéti kamatok ellenére 75 milliárd forintos pozitív tranzakcióval zárták a júniust a bankbetétek, amellyel az értékpapírok 41 milliárdját is lekörözik. Az értékpapírokon belül elsősorban az állampapírokat keresték a magyarok, de viszonylag sokan voksoltak a részvények mellett is. A befektetési alapok nagy vesztesei voltak a hónapnak mínusz 127 milliárd forintos havi tranzakcióval, a legnagyobb vagyonvisszaesést a pénzpiaci és a vegyes alapok mutatták.

Az MNB legfrissebb statisztikája szerint júniusban a bankbetétek és az értékpapírok is pozitív kereslettel zártak. Sőt, a bankbetétek iránti kereslet jócskán meghaladta az értékpapírokét. Az alacsony betéti kamatok ellenére júniusban több mint 75 milliárdos pozitív tranzakcióval zártak a bankbetétek, míg az értékpapíroknál ugyanez a szám alig haladta meg a 41 milliárdot.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés