Előfizetői tartalom

Kiderült, mibe fektet a világ legnagyobb nyugdíjalapja

Portfolio
A japán nyugdíjalap, a Government Pension Investment Fund (GPIF) tegnap először nyilvánosságra hozta portfóliója összetételét. Az adatokból végre kiderült, az alapnak gigászi, szinte az összes nagy japán vállalatban jelentős részesedése van. A hatalmas méret azonban kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy az állami nyugdíjalap miként befolyásolja a japán részvénypiac egészét.

Tényleg ez a legnagyobbA világ legnagyobb nyugdíjalapja, a japán Government Pension Investment Fund eddig egyfajta rejtőzködő stratégiát követett, csak találgatások és becslések voltak arra vonatkozóan, hogy mibe fektethet be, portfóliójának mekkora része aktívan illetve passzívan kezelt, az alap ezelőtt ugyanis még soha nem tette közzé ezeket az információkat. Tegnap azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés