Előfizetői tartalom

A trendi befektetésekre a gatyád is rámehet

Portfolio
Ahogy a divatvilágban, úgy a befektetési alapok piacán sem ritka, hogy igyekeznek meglovagolni az új trendeket. Az alapok piacán például több trendi elnevezésű vagy célú alappal is találkozni, azonban egy új felmérés szerint nem árt vigyázni, ezek ugyanis sokszor nem hoznak annyit befektetőiknek, mint hagyományos társaik, ráadásul nem is olcsóak - hívja fel a figyelmet Reuters.

Egy 6 ezer alapot több mint 20 éven keresztül vizsgáló kutatás megállapításai szerint az újonnan indított trendi alapok iránt az első 12 hónapban még jelentős keresletet mutatnak a befektetők, ezt a tőkebeáramlás mértéke is bizonyítja, azonban az öt éves teljesítményüket nézve rosszabb hozamokat mutatnak fel, mint hagyományosabb (nem trendi) társaik. Alapvetően két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés