Befektetés

Aberdeen: kis korrekció jöhet szeptemberben

29-k
Aberdeen Alapkezelő:

"Szépen emelkedtek a részvénypiacok és a nyersanyagpiacok is gyorsan visszatértek június végi szintjükre a júliusi esés után. A nyár a Brexit után viszonylag eseménytelenül telt, a fejlődő piacok ismét túlteljesítették fejlett piaci társaikat. A fejlődő piaci eszközökbe egyre nagyobb a tőkebeáramlás, a jelentős hozam meghozta a kisbefektetők étvágyát, és egyre több intézményi befektető is visszamerészkedik a piacra.

Aberdeen: kis korrekció jöhet szeptemberben
Az előttünk álló őszre a várható kockázatokat szemügyre véve nem sok jelentőset tudunk felsorolni. Trump elnöki esélyei egyre csökkennek, így valószínűleg az amerikai elnökválasztás nem hoz Brexit-szerű meglepetést.

A kínai vezetés a jövőre esedékes tisztújítások miatt várhatóan nem fog a monetáris és fiskális gyeplőn visszahúzni, így a jelenlegi ciklus még 6 hónapig könnyedén kitarthat, ami továbbra is támogathatja a fejlődő piacokat.

Az európai gazdaság továbbra is döcög előre, a legutóbbi gazdasági számok még nagyobb bizakodásra adnak okot.

A japán monetáris lazítás ugyan elmaradt a várttól, de egyre inkább piaci konszenzus, hogy a mérhetetlen monetáris stimulust egyre inkább monetáris finanszírozású fiskális költekezés (helikopter pénz) fogja felváltani, első körben Japánban. Mivel a globális monetáris lazítás hátrányai egyelőre nem nyilvánvalóak, a rendszer logikájából adódóan (legkisebb politikai ellenállás felé haladás + morál hazard) a helikopter pénz alkalmazása a küszöbön áll. Egy ilyen intézkedéscsomag viszont mindenképpen inflációs hatású.

Janet Yellen legutóbbi beszédében azt mondta, hogy a friss amerikai adatok lehetővé teszik a monetáris szigorítást. A piac gyakorlatilag 1 kamatemeléssel számol 2017 végéig, ami a FED elnökének szavait figyelembe véve akár már szeptemberben bekövetkezhet. Véleményünk szerint a rendkívül laza monetáris kondíciók (magas részvényárak, alacsony hosszú hozamok, alacsony kockázati felárak) lehetővé teszik egy kedvező NFP adat esetén a szeptemberi emelést. Kérdés, hogy a rendkívül kedvező piaci hangulatot el tudja-e egy FED lépés rontani, mert a jelenlegi piaci árazás nagyon lazának tűnik.

A nyári vételek meghozták a várt profitot és a piaci emelkedés után egy kicsi korrekció esélyét nem zárjuk ki szeptemberben, ezért visszacsökkentjük a részvényarányt a portfólióban."

Aberdeen: kis korrekció jöhet szeptemberben
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Thomas Cook