Befektetés

Diófa: a fejlett piacok hozhatnak szépen ősszel

Pálinkás Ervin, Borbély Miklós
Diófa Alapkezelő:

"A Brexit-sokkot egyelőre nem követte újabb piaci katasztrófaesemény, az olaj 50 dollár körüli hordónkénti árfolyammal stabilizálódni látszik és hamarosan vége a nyárnak, vagyis visszatérnek a befektetők és valamerre elindítják a piacot. Várakozásaink szerint az amerikai elnökválasztás előtt a FED más csak verbális akciókat fog végrehajtani, így ebből az irányból nem fogja zavar érni a piacokat. Az utóbbi években hasonló esetekben lefordulás következett be a tőzsdéken, a magas technikai szintek elérését nem követte kitörés, sőt fájdalmas korrekciók büntették az optimistákat. Fentiek egyelőre óvatosságra intenek, de a globálisan magas likviditás és az egyáltalán nem agresszív pozícionáltság vételi aktivitás felé mozdíthatja a piacokat. Különösen a relatíve alulértékelt piacok mehetnek nagyot, amennyiben a hozaméhség hozamvadászattá transzformálódik. Fentieknek megfelelően növeljük kockázatos kitettségeinket, elsősorban a feltörekvő piacokon (kivéve a brazil piacot) de a fejlett piaci pozíciónkat is növeljük, ugyanis továbbra sem tartjuk valószínűnek a fejlett piacok nélküli tőzsdei jó hangulatot.

Diófa: a fejlett piacok hozhatnak szépen ősszel
Korábbiakban a hosszú lejáratú magyar kötvényekre történő átsúlyozást javasoltuk, véleményünk nem változott, a hozamesés tovább folytatódhat, a magyar állampapírok súlya ezért 15% a modellportfóliónkban.

Alternatív pozícióinkban az olajár emelkedéséből fakadó profitot realizáljuk és a továbbiakban a nyersanyagpiacok felé semleges várakozásokat fogalmazunk meg, aktív pozíció nélkül. Ingatlanpiaci kitettségeinken nem változtatunk, abszolút hozamú kitettségünket növeljük."

Diófa: a fejlett piacok hozhatnak szépen ősszel
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
gyár190920
klimakiller
BET
öngondi
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin automata shutter