Befektetés

MKB: korrekcióra várva

Czifra Gábor
MKB Alapkezelő

"Augusztusban, a Brexit utáni felhőtlen optimizmusban éves csúcsokra emelkedtek a fejlett részvénypiacok rendkívül alacsony volatilitás mellett. A vállalati eredmények a vártnál jobbak lettek, de hosszabb időtávon szemlélve stagnálnak, és a korábban várt dinamikától messze elmaradnak. A részvényárak emelkedésével párhuzamosan az értékeltségi szintek történelmi magasságokba emelkedtek. Az amerikai Jackson Hole-i jegybankári konferencián ennek szellemében a monetáris szigorítás időszerűségére helyezték a hangsúlyt a jegybankárok. Habár várakozásaink szerint a piacok drágasága és a feszített munkaerőpiac indokolná is a szigorítást, azonban a cél alatti inflációs várakozások, az elnökválasztás miatti bizonytalan fiskális politika és a lanyha növekedési dinamika miatt legkorábban csak decemberben várható újabb amerikai kamatemelés.

MKB: korrekcióra várva
A gazdasági alapfolyamatok óvatos optimizmusra adnak okot, azért számos ellenérv sorakozik fel felhőtlen tőzsdei áremelkedés ellenében. Az Eurózóna bankrendszere továbbra is komoly tőkeproblémákkal küzd, ami komoly gátja a hitelezés bővítésének. A Brexit reálgazdasági hatásait egyelőre nehezen lehet megbecsülni, illetve a kilépési folyamat körüli politikai viták csökkenthetik a kockázatvállalási hajlandóságot. A kínai árnyékbankrendszer mérete és tőkehelyzete, illetve a gazdasági konjunktúrára való hatása körül is komoly kérdőjelek sorakoznak.

Az év további részében az első félévhez hasonlóan széles sávú és lassú emelkedésre számítunk a kockázatos eszközök piacán. Az egyes kockázati tényezők felerősödését és a piaci korrekciókat a következő hónapokban a kockázatok növelésére, és hurrá optimista hangulatú, meredek emelkedéseket a kockázatok csökkentésére használjuk ki."

MKB: korrekcióra várva
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
BET
An oil pumping unit, also known as a
panel_ingyenpenz_otthon melege1500
BEIJING, CHINA - AUGUST 06: A pedestrian walks past the People's Bank of China (PBOC) headquarters on August 6, 2019 in Beijing, China.
Telenor
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
revolut shutter