Befektetés

Pioneer: buy in May and go away!

Kocsi János
Pioneer Alapkezelő:

"Idén nem működött a "Sell in May and go away!" felkiáltás, az egész nyár lényegében kellemesen telt a legtöbb részvénypiacon. Egyelőre nem is számítunk a kockázati étvágy jelentős csökkenésére paradox módon pont azért, mert ahhoz szerintünk túl sok kockázat van kint a befektetők asztalán. A kockázatos eszközök súlyán így nem változtattunk, most inkább a csoporton belüli átrendezéseket tartjuk fontosnak. Idén valószínűnek tartunk egy Fed kamatemelést, ami hozhat némi korrekciót az amerikai részvénypiacokon, de ez is annyira benne van a köztudatban, hogy vélhetően nem lesz jelentős. Az árazási modelleink szerint már azt sem bírja el az S&P500 jelenlegi árszintje, ha egy szerény évi 25 bázisponttal emel a Fed a következő 3 évben. Ezért az USA esetében korlátozottnak tartjuk a felértékelődési potenciált, így jelentősen csökkentettük a fejlett részvények súlyát egyes fejlődő részvénypiacok javára. Az alacsony hozamkörnyezetben ugyanakkor lejtmenetre sem számítunk az S&P500 esetében egészen addig, amíg például egy kelleténél intenzívebb költségvetési politikai lazítás meg nem ágyaz például a bérinfláción keresztül a vártnál nagyobb mértékű kamatemeléseknek.

Pioneer: buy in May and go away!
Elsősorban az USA miatt a részvénypiacok összességében is megértek egy korrekcióra. Ha ez bekövetkezik, az jó beszállási pontot jelenthet a legtöbb a fejlődő részvénypiacra vonatkozóan. Addig azonban érdemes lehet körültekintően válogatni a fejlődő régiók közül, és inkább csak azokat felülsúlyozni, amelyek kimaradtak az elmúlt pár év nagy részvénymeneteléséből, ezért nem túl drágák.

Az egyik ilyen preferált régió Közép-Európa, ahol bőven lehet olyan vállalatot találni, amely vagy az alacsony árazási szorzók (kedvező ár/érték arány), vagy a magas osztalékhozam, vagy mindkettő miatt vonzó. A régiós részvények súlyát ezért növeltük.

A magyar részvények ugyanakkor hosszú menetelésen vannak túl, vélhetően lesznek ennél jobb beszállási pontok a közeljövőben, ezért 0-ra csökkentettük a súlyukat a portfólióban."

Pioneer: buy in May and go away!
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
Frankfurt Stock Exchange
Elsõs diákok a nemzeti tanévnyitón
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Thomas Cook