Előfizetői tartalom

Napokon belül több száz milliárd dollár áramlik ki a pénzpiacokról

Portfolio
Akár 300 milliárd dollár is távozhat az amerikai pénzpiaci alapokból a napokban, október közepén ugyanis életbe lép az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) új szabálya, amelynek értelmében a korábbi egy dolláros eszközérték-fixálások megszűnnek. A szakértők szerint a tőkekiáramlás főként az éven belül lejáró vállalati kötvényekbe fektető alapokat érinti majd, 2015 eleje óta már közel felével, 700 milliárd dollárral csökkent az ezekben az alapokban kezelt vagyon - írja a Bloomberg.

Az október közepén életbe lépő új szabályok hatására mintegy 300 milliárd dollárnyi pénz távozhat a 2600 milliárd dollárt kezelő pénzpiaci alapokból - vélik egyes szakértők. A tőkevesztés főként a rövid lejáratú vállalati kötvényekbe fektető alapokat érinti majd, amelyek már 2015 eleje óta folyamatos tőkekiáramlástól szenvednek, azóta majdnem 700 milliárd dollárnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés