Előfizetői tartalom

A piac, ami már lekörözte a hedge fundokat

Portfolio
Mára a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) több mint 3200 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, mellyel a hedge fundok 2970 milliárd dolláros piacát is túlszárnyalják. A befektetők már megunták a hedge fundok 2011 óta tartó negatív sorozatát, ráadásul az ETF-k sokkal kisebb költségekkel is működnek - írja a Financial Times.

Egyre többen fordulnak az olcsóbb tőzsdén kereskedett alapok felé, nem véletlenül, ugyanis az adatok szerint átlagban mintegy 35 bázispontos költségterheléssel dolgoznak, emellett adózási szempontból is előnyös konstrukciót kínálnak. Ezzel szemben a fedezeti alapok költségesebb, átlagban 1,5%-os alapkezelői és 18,9%-os teljesítményarányos díjat számítanak fel a Preqin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés