Előfizetői tartalom

Most bebizonyítjuk, hogy a múltbeli hozamok alapján döntenek a befektetők!

Ha valaha is a kezedbe került egy, a befektetőknek szóló könyv vagy cikk, biztos találkoztál már azzal - az egyébként teljesen jogos - figyelmeztetéssel, hogy ne (csak) a múltbéli hozamok alapján dönts, ha befektetésekről van szó, mert ez sokszor félrevezető lehet. A Portfolio friss számításai szerint azonban a befektetőket nagyon is befolyásolja, hogyan teljesítettek a múltban a kiszemelt eszközök, egyes hazai befektetési alapok keresletében például egyértelműen kivehető a múltbeli hozamok pozitív vagy negatív hatása. És ez nem is mindig baj. Kifejtjük, miért.
Nincs garancia a jövőbeli hozamokraAhogyan a legtöbb befektetési terméknél, úgy a befektetési alapoknál is igaz a már sokszor ismételgetett mantra, miszerinta múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli hozamokra nézve.Az, hogy egy részvényalap tavaly 10%-ot hozott, még nem jelenti, hogy idén is annyit fog, és ugyanez igaz egy kötvényalapra is. Az ember azonban hajlamos...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái