Előfizetői tartalom

Rengeteg befektetési szakember dolgozik 16 órát egy nap

Portfolio
Egyre több hedge fundos tölti a napjának nagy részét az irodában: míg 2015-ben a portfóliómenedzserek 9%-a töltött több mint 60 órát egy héten (azaz napi 12 órát) a munkahelyén, tavaly ez a szám már 15%-ra növekedett. Míg olyan vagyonkezelők is vannak, akik több mint 16 órát dolgoznak egy nap, a legtöbb befektetési guru továbbra is 40-59 órát dolgozik egy héten (ami napi 8-12 órának felel meg).

A 2017-es Hedge Fund Compensation Reportot a Business Insider szemlézte, a jelentésben több mint 200 cég portfóliómenedzsereit kérdezték meg a munkakörülményeikről. Egyre nagyobb nyomás nehezedik most a hedge fundokra, miközben a túl alacsony koncentráció, az indexkövető alapok nyomása és a sokéves rossz teljesítményük miatt az ügyfelek folyamatosan veszik ki az alapokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés