Előfizetői tartalom

A piac dönti el, hogy mit csinálnak a művészek?

Portfolio
A műtárgy.com eheti cikke az Artsy nyomán annak jár utána, hogy hogyan alakítja a műtárgypiac azt, hogy a művészek milyen műalkotásokat készítenek. Múlt pénteken, a világ egyik leghíresebb művészeti vásárán, az The Armory Show-n telt ház előtt rendezett beszélgetést a művészvilág pár bennfentes figurája. Kelly Crow, a Wall Street Journal újságírója által vezetett beszélgetés résztvevői a svájci árverésvezető, Simon de Pury (akit sokan csak az aukciók Mick Jaggerének neveznek), a művészeti tanácsadó Todd Levin, a gyűjtő Alain Servais, az Athena Art Finance vezérigazgatója Andrea Danese, és a galerista Dominique Lévy voltak.

A beszélgetést vezető Crow azzal provokálta a közönséget, hogy megkérte őket, csukják be a szemüket, és képzeljenek el egy olyan színt, amit korábban még sohasem láttak. Neki saját elmondása során ez még sosem sikerült, és szerinte a műtárgypiac is pont így működik. A jövőt, az ismeretlent senki nem tudja elképzelni, legfeljebb csak az aktuális trendeket tudja elemezni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái