Előfizetői tartalom

A legendás Rothschild-család leggazdagabb tagjának élete tele van furcsaságokkal

Portfolio
Benjamin de Rothschild báró az összeesküvés-elméletekben hívők egyik "kedvenc" családjának jelenleg élő leggazdagabb tagja és egyben az egyik legtitokzatosabb figurája is: utálja a nyilvánosságot, a politikát és elvonultan él genfi kastélyában. Imád persze a szenvedélyeinek hódolni: vadászik, vitorlázik és Forma-1-es autókkal száguldozik. Bármennyire is kerüli a nyilvánosságot, a botrányokat ő sem ússza meg teljesen, tavaly napvilágot látott egy jelentés, amely szerint védett állatokra vadászik Afrikában és zsoldosai terrorizálják a helyieket. Összeszedtünk öt érdekes tényt a rejtőzködő milliárdosról.

A Rothschild-család a XIX. században gyakorlatilag a fél világot a kezében tartotta: királyok, császárok hozzájuk fordultak kölcsönért, hogy a háborúikat meg tudják vívni. Mayer Amschel Rothschild fiain keresztül a német, osztrák, francia, brit és olasz fővárosokban is pénzügyi központokat hozott létre, ahol kötvényekkel, arannyal, devizával, sőt még kezelt befektetésekkel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái