Előfizetői tartalom

A prémium állampapír lehet a magyar gazdagok új kedvence

Portfolio
A lakossági pénzügyi vagyona emelkedő trendet mutat, az állampapírok háztartási pénzügyi megtakarításban való aránya tavaly mintegy 10%-ot tett ki. Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója a Portfolio mai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján elmondta, hogy a lakossági állampapírok tavalyi felfutásában nemcsak a lakosság, hanem az önkormányzatok kereslete is szerepet játszott. Az előadást követő panelbeszélgetés résztvevői szerint a magyar vagyonos ügyfelek körében a prémium állampapír jelentheti az új kedvencet, miután a rövid futamidejű állampapírok folyamatosan vesztenek majd népszerűségükből.

Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója előadásában az alábbi fontosabb folyamatokat emelte ki az állampapírpiacon a magyar lakosság vagyoni helyzetével kapcsolatban: A lakosság pénzügyi vagyonában emelkedő trendet látni, a bruttó, a nettó, illetve a nominális és GDP-arányos mutatók esetében is. Az elmúlt évtizedben Magyarország ingadozott a dél-európai és nyugat-európai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái