Előfizetői tartalom

Felkötheti a gatyáját a magyar befektetési szakma - Jön az új szabályozás

Portfolio
A jövő januárban életbe lépő MiFID 2 jelentős változásokat hoz a befektetési tanácsadásban és a befektetési termékek értékesítésében, a szolgáltatóknak jelentős költségtöbbletet jelent az új előírásoknak való megfelelés. A Portfolio mai, Investment, Wealth and Savings (IWS) MiFID 2-ről szóló szekciójában compliance, értékesítés és termékfejlesztés, valamint az MNB oldaláról is körbejártuk a MiFID 2 okozta változásokat.

Nagygyörgy Zsolt, az MFB compliance vezetője az alábbi fontosabb elemeket emelte ki a MiFID 2-vel kapcsolatban: A fő cél az új irányelv megfogalmazásánál az volt, hogy ne szabályozzák túl a piacot. Problémát jelent ugyanakkor, hogy még nincs meg az összes keretrendszer és szabályozás, de ezek előreláthatólag év végére meglesznek. Miután az Esma direktben ülteti át az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés