Előfizetői tartalom

Két komoly kihívás tartja rettegésben a magyar alapkezelőket

Portfolio
Megtanultak az alapkezelők együtt élni a "piachódító" lakossági állampapírokkal, ennek ellenére arra számítanak, hogy akár a jutalékok, akár a kamatok csökkenni fognak. Az EU-s Mifid II szabályozásnak köszönhetően a költségtranszparencia nőni fog, de ez nem feltétlen jelent rosszat a piacnak - hangzott el mindez a Portfolio Investment, Wealth and Savings konferenciáján.

Horváth István, a K&H Private Banking igazgatója szerint megvan arra az esély, hogy a Mifid II-vel előbb fogunk találkozni, mint az 1%-os kamatozó kincstárjegyekkel (KKJ). Kadocsa Péter, az Aegon alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint nehéz versenyezni a rövidlejáratú állampapírokkal, de azt várja, hogy a jutalékok csökkenni fognak. Szerinte a költségtranszparencia ideális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés