Előfizetői tartalom

Sokkolhatja a piacokat 2017, de lehet, hogy csak túl sokat aggódunk?

Árgyelán Ágnes, London
Nagy kihívások elé állítják az utóbbi években tapasztalt befektetői fókuszváltások az alapkezelőket, az eddig többnyire aktív vagyonkezelésre építő szolgáltatók kénytelenek a passzív és vegyes vagyonkezelés felé fordulni, ha fel akarják venni a versenyt. A Fidelity International londoni konferenciáján felszólaló szakértők szerint az ETF-ek nem jelentenek versenytársat az aktívan kezelt alapoknak, és a tavalyi politikai események után megtanulhattuk, hogy befektetőként inkább a vállalati teljesítményre kell koncentrálni, mintsem a politikára és annak láthatóan elenyésző valós gazdasági hatásaira.

Lejárt az aktív vagyonkezelés ideje?Az ügyfelek már sokkal többre vágynak, mint az aktívan kezelt alapok, ilyenek például az aktívan és passzívan kezelt alapok között félúton elhelyezkedő smart-beta alapok is, illetve a már nagy népszerűségnek örvendő ETF-ek. Az elmúlt időszak tanulságait levonva, az alapkezelőknek át kell állniuk tanácsadói fókuszra a korábbi termékértékesítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés