Befektetés

Elárulják a profik, érdemes-e most aranyat venni

Portfolio
Lehet, hogy most nyomott az arany árfolyama, de a CNBC által megkérdezett elemzők szerint hamarosan eljöhet a nemesfém szárnyalása.
Jelenleg 1213 dollárt kell adni egy uncia aranyért, a nemesfém árfolyama pedig június eleje óta gyakorlatilag folyamatosan esik. Több oka is van az arany népszerűtlenségének: az emelkedő kamatkörnyezet az Egyesült Államokban és a dollár erősödése is ilyen.

Nitesh Shah, az ETF Securities aranypiaci stratégája szerint viszont az infláció jól jön majd a nemesfém árfolyamának, mivel hagyományosan sokan hedge-elik az inflációt ezzel az eszközzel. Shah arra számít, hogy tartósan 2% fölötti lesz az infláció a tengerentúlon, a reálkamatok pedig a kamatemelés ellenére is nyomottak lesznek. A szakember 1260 dollár körüli aranyárfolyamra számít az év végére.

Az arany nagyon jó menekülőeszköz egyes események kockázatára és miközben a Közel-Keleten fokozódik a feszültség, illetve az Egyesült Államok és Észak-Korea is csörtetik a kardot, szerintünk az aranyban lesz fölfelé irányuló potenciál, ha az események közül bármelyik bekövetkezik

- véli a szakember.

Adrian Ash, a BullionVault kutatási igazgatója szerint az arany most nyomott áron kapható, ő is a nemesfém menekülőeszköz mivoltát emelte ki.

Az arany akkor teljesít jól, amikor más eszközök rosszul, de a legjobban akkor teljesít, amikor az emberek elvesztik a hitüket a központi bankárokban

- mondta a szakember.

Suki Cooper, a Standard Chartered nemesfém-elemzője szerint is most jó vételi lehetőséget kínál az arany, viszont rövidtávon lehet, hogy továbbra is alacsonyan marad a nemesfém árfolyama, többek közt azért, mert India megemelte az arany adóterheit.

A UBS elemzői úgy vélik, hogy hosszú távon is 1200 dollár körül fog maradni az arany árfolyama, jelenős elmozdulás nem várható.

Elárulják a profik, érdemes-e most aranyat venni
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1191804678(1)