Befektetés

Elárulják a profik, érdemes-e most aranyat venni

Portfolio
Lehet, hogy most nyomott az arany árfolyama, de a CNBC által megkérdezett elemzők szerint hamarosan eljöhet a nemesfém szárnyalása.
Jelenleg 1213 dollárt kell adni egy uncia aranyért, a nemesfém árfolyama pedig június eleje óta gyakorlatilag folyamatosan esik. Több oka is van az arany népszerűtlenségének: az emelkedő kamatkörnyezet az Egyesült Államokban és a dollár erősödése is ilyen.

Nitesh Shah, az ETF Securities aranypiaci stratégája szerint viszont az infláció jól jön majd a nemesfém árfolyamának, mivel hagyományosan sokan hedge-elik az inflációt ezzel az eszközzel. Shah arra számít, hogy tartósan 2% fölötti lesz az infláció a tengerentúlon, a reálkamatok pedig a kamatemelés ellenére is nyomottak lesznek. A szakember 1260 dollár körüli aranyárfolyamra számít az év végére.

Az arany nagyon jó menekülőeszköz egyes események kockázatára és miközben a Közel-Keleten fokozódik a feszültség, illetve az Egyesült Államok és Észak-Korea is csörtetik a kardot, szerintünk az aranyban lesz fölfelé irányuló potenciál, ha az események közül bármelyik bekövetkezik

- véli a szakember.

Adrian Ash, a BullionVault kutatási igazgatója szerint az arany most nyomott áron kapható, ő is a nemesfém menekülőeszköz mivoltát emelte ki.

Az arany akkor teljesít jól, amikor más eszközök rosszul, de a legjobban akkor teljesít, amikor az emberek elvesztik a hitüket a központi bankárokban

- mondta a szakember.

Suki Cooper, a Standard Chartered nemesfém-elemzője szerint is most jó vételi lehetőséget kínál az arany, viszont rövidtávon lehet, hogy továbbra is alacsonyan marad a nemesfém árfolyama, többek közt azért, mert India megemelte az arany adóterheit.

A UBS elemzői úgy vélik, hogy hosszú távon is 1200 dollár körül fog maradni az arany árfolyama, jelenős elmozdulás nem várható.

Elárulják a profik, érdemes-e most aranyat venni
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Webp