Előfizetői tartalom

Okosnak hisszük magunkat, aztán jön a kamatos kamat, és megáll a tudomány

Portfolio
Okosnak hiszik magukat az emberek, ha pénzről van szó, aztán ha válaszolni kell néhány, pénzügyi tudást feltérképező kérdésre, kiderül, lenne még mit tanulni. Az OECD friss, G20-akra vonatkozó tanulmánya szerint sok embernél hiányoznak az alapvető pénzügyi ismeretek, a kamatos kamat kiszámítása már nehézséget okoz, a diverzifikáció megértéséről nem is beszélve. Gyaníthatóan ez Magyarországon sincs másképp. Vannak persze olyan országok, mint Franciaország vagy Norvégia, akikről a pénzügyi tudatosságot mintázták, de az olaszok már inkább elbújhatnak az eredményeikkel.

A tanulmány fontosabb megállapításai: Sok embernél hiányoznak az alapvető pénzügyi ismeretek: a vizsgált G20-as országokban (vendégként szerepelnek az elemzésben a hollandok és a norvégok is)a megkérdezettek kevesebb mint fele tudta megválaszolni a pénzügyi jellegű kérdések 70%-át (a 70% a minimum célérték). A diverzifikáció vagy a kamatos kamat megértése különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés