Előfizetői tartalom

Esőerdők pusztulhatnak ki az EU új szabálya miatt

Portfolio
Olyan tetemes adminisztrációs és dokumentációs terhet hoz magával a januárban életbe lépő MiFID 2., hogy félő, a sok papírhasználat miatt még az esőerdők is veszélybe kerülnek - nagyjából ehhez hasonló vélemények születtek az új uniós irányelvnek való megfeleléssel kapcsolatban a Portfolio MiFID 2-ről szóló konferenciáján. A szekció panelrésztvevői szerint nem a privátbanki, hanem az alsóbb jövedelmi rétegbe tartozó ügyfeleknél jelent majd nagy kihívást a MiFID 2. mindennapokba ültetése, és ennek megértetése.

Rokob Imre, a Dorsum üzletfejlesztési igazgatója előadásában a befektető-védelmi intézkedések IT-oldali megvalósításáról beszélt. A személyes ügyféltalálkozókkal kapcsolatban kiemelte a dokumentációs csomag okozta kihívásokat, nem mindegy, hogy milyen információt kap végül az ügyfél a találkozó végén. A riportingnál pedig a tranzakció előtt és után is figyelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés