Előfizetői tartalom

Fellélegezne a magyar befektetési piac attól, amit a britek most bejelentettek

Portfolio
Fontos hírt jelentett be a brit pénzügyi felügyelet, e szerint a jövőre életbe lépő MiFID 2-nek megfelelni nem tudó tőkepiaci szereplőkkel szemben kezdetben még nem alkalmaznak büntetést, de a felügyeletnek cserébe látnia kell az igyekezetet. Fontos hír lehet ez a magyar piacon is, ahol a szereplők még mindig nem tudják, mit várjanak a magyar felügyelettől január 3. után.

A januárban életbe lépő MiFID 2-es uniós irányelv bevezetésében és annak elvárásainak megvalósításában a britek mindig élen jártak, így a piac sokszor őket veszi követendő példának. Éppen emiatt fontos az a kijelentés a pénzügyi felügyelet részéről, miszerint januártól nem fognak konkrétan fellépni a MiFID 2. előírásainak megfelelni nem tudó befektetési piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés