Előfizetői tartalom

Kitalált valamit az EU, ami annyira nem jött be, hogy még saját magát is szívatja vele

Portfolio
Hatalmas árverseny alakult ki a piacon a bankok és brókercégek között az elsősorban alapkezelős ügyfelekért, a befektetési elemzésekért elkért összegek sok esetben már olyan alacsonyak, hogy félő, ha ezért fizetnek, azzal a januárban életbe lépő MiFID 2-es szabály másik, az ösztönzőkre vonatkozó előírását szegik meg az alapkezelők - számol be a hírről a Financial Times.

Kezdetben még jó ötletnek tűnt, hogy a kereskedési díjaktól különválasszák az elemzésekért fizetett díjakat, miután az elv az volt, hogy a főként alapkezelőkből álló ügyfelek ne plusz szolgáltatásokért voksoljanak egy bróker vagy befektetési bank mellett, amikor ügyletkötésre kerül a sor, hanem minden esetben az ügyfelek érdekében járjanak el. A részben az elemzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés