Előfizetői tartalom

Igazi földindulás jöhet a megtakarításokban

Portfolio
Nagyon sok különbséget lehet megfigyelni a lakossági és intézményi befektetők elvárásai között, miközben a privátbanki szegmensben csak az abszolút hozamú alapokra építkezni teljesítmény szempontjából már nem lesz elég a jövőben. A Portfolio Öngondoskodás 2017 konferenciájának vagyonkezelői szekciójában szó volt arról, hogy miért rossz az ügyfeleknek túl sok választási lehetőséget adni, és hozhat-e földindulást a megtakarítási piacon, ha egyszer elkezd kiáramlani a pénz a lakossági állampapírokból és az ingatlanokból.

Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő elnök-vezérigazgatója előadásában a privátbanki piaci irányokról beszélt: Meglátása szerint a lakossági ügyfelek sok szempontból nem úgy gondolkodnak, mint az intézményi befektetők, az elvárt hozamuk sokkal magasabb, nagyobb kockázatot vállalnak, ugyanakkor a veszteségtűrő képességük sokkal alacsonyabb. Az elmúlt évek alapján kiderült...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái