Előfizetői tartalom

7 ábra, ami megmutatja, kinek a kezében van most a világ pénze

Nemcsak a bruttó, hanem a nettó pénzügyi vagyon mértéke is rekordot döntött tavaly globális szinten, a hitelek nélkül számított vagyon 128,5 ezer milliárd eurót tett ki az Allianz friss tanulmánya szerint. A zéró kamatok ellenére rendkívül népszerűek voltak a bankbetétek a megtakarítások között, miközben a hitelfelvételi kedv is a válság előtti időket tükrözte. A világ régiói közül továbbra is Észak-Amerika a leggazdagabb, míg az egy főre jutó 4 ezer euróval Kelet-Európa számít a legszegényebb régiónak a világon.
Hiába volt 2016 a politikai turbulencia időszaka, ez nem befolyásolta a privát pénzügyi vagyon növekedését az Allianz Wealth Reportja szerint. A 2015-ös 4,7%-os vagyonnövekedés után tavaly már több mint 7%-os bővülést lehetett mérni, mellyel a globális bruttó pénzügyi eszközök rekord szintre, közel 170 ezer milliárd euróra duzzadtak.A tanulmány szerint a bankbetétek, értékpapírok...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái