Kik a legdrágább magyar művészek? - a Műtárgybefektetési Konferencián kiderül
Befektetés

Kik a legdrágább magyar művészek? - a Műtárgybefektetési Konferencián kiderül

Portfolio
2017. novemberében a műtárgy.com, Magyarország vezető műtárgyhirdetési oldala bemutatja a magyar képzőművészet piacának első tudományos elemzését. A magyar aukciós piac című kiadvány, amelyet november 14-én a Műtárgybefektetési Konferencián mutatnak be több mint 30 ezer árverési adatot tartalmaz, közel 700 aukciósháztól, 48 országból.
A felhasznált adatsorok alapján hiánypótló listákat mutat be, mint például a TOP100 legdrágább, hazai és nemzetközi aukción eladott műalkotásét, a TOP50 legdrágább nem élő és a TOP20 élő magyar vagy magyar származású művész rangsorát.

A konferencia, amelyen a hazai műtárgypiac kiemelkedő szakértői adnak elő, egyszerre szólítja meg a műtárgypiaci vásárlókat és befektetőket, illetve a műkereskedelmi szereplőket. A konferencián bemutatott kiadvány adatai, ábrái, elemzése segítségére lehet a gyűjtőknek és befektetőknek abban, hogy a befektetési szempontok szem előtt tartása mellett vásároljanak műtárgyakat.

A Műtárgybefektetési Konferencia a hazai és nemzetközi műtárgypiac legújabb tendenciáitól kezdve a gyűjteményépítési stratégiákon át nyújt betekintést a művészeti piac működésébe és világít rá aktuális kérdéseire.

A konferencia programja és előadói:

  • Emőd Péter, művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő, aki nyitóelőadásában a műtárgypiac 21. századi trendjeit fogja elemezni.

  • Spengler Katalin, a kortárs magyar művészet egyik legjelentősebb műgyűjtője, aki a hazai kortárs műgyűjtés motivációiról és stratégiáiról fog beszélni.

  • Sergey Glekov, alkalmazott matematikus, a Skate's Art Market Research korábbi elemzője, A magyar aukciós piac című elemzés készítője, aki a kiadvány legfontosabb eredményeit fogja bemutatni Kollmann Szilvia, a műtárgy.com ügyvezetőjével közösen.

  • Dr. Buzinkay Péter, a Miniszterelnökség Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztályának vezetője, aki a műtárgyvédelem és hamisítás legfőbb, gyűjtőket érintő kérdéseit és szabályozásait fogja ismertetni.

  • A konferenciát három, az üzleti életben is sikeres műgyűjtő,Balázs Árpád (üzletágvezető, partner, PwC Magyarország), Málnay B. Levente (alelnök, AMC Networks International Central and Northern Europe), és Reszegi Judit (ügyvezető, GRANIT Csiszolószerszámgyártó Kft.) kerekasztal beszélgetése zárja a hazai képzőművészeti gyűjtői és gyűjteményépítési stratégiáiról, amelyet Spengler Katalin moderál.


A konferencián mutatkozik be a Magyar aukciós piac című hiánypótló és iránymutató kiadvány is, amely a magyar művészek hazai és nemzetközi aukciós teljesítményét elemzi TOP listákkal és ábrákkal szemléltetve. A kötet külön tanulmányokban elemzi az élő és az elhunyt magyar művészek műtárgypiacát. Az elemzés különlegessége az, hogy a magyar művészet műtárgypiaci helyzetéről ilyen mély és tudományosan is megalapozott elemzés még nem készült. A mostani kutatás több mint 30 ezer árverési adatra épít, és ennek alapján tekinti át a hazai művészek 2007-2016 közötti műtárgypiaci szereplését. Az elemzés külön foglalkozik az közelmúlt időszak aktuális tendenciáival, és megállapítja, hogy 2016-ban 11,5 milliárd forint volt a magyar művészet hazai és nemzetközi aukciós forgalma.

Az elemzésből nem csak az derül ki, ki a legdrágább élő magyar művész, hanem az is, hogy minimum 70 millió forintos leütési ár kell ahhoz, hogy egy műalkotás felkerüljön a TOP100-as listára. A TOP100 magyar műalkotáson túl a kiadvány bemutatja a TOP50 legdrágább nem élő magyar művész és a TOP20 legdrágább élő magyar művész listáját is.

Kik a legdrágább magyar művészek? - a Műtárgybefektetési Konferencián kiderül
Műtárgybefektetési konferencia 2017
  • Időpont: 2017. november 14. 9.00-16.00
  • Helyszín: Művészetek Palotája, Auditorium
  • További információ: info@mutargy.com
  • www.mutargykonferencia.hu


Forrás: műtárgy.com
wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
matematika számolás_getty