Befektetés

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények

Kocsi János
Amundi Alapkezelő:
"Továbbra is azt tartjuk a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a részvény eszközosztály összességében jól teljesíthet rövid távon. Ennek egyrészt a szinkronizált világgazdasági növekedés a fő oka, másrészt az, hogy a világgazdaság érdemi túlhevülésének jeleit egyelőre nem látjuk, harmadrészt pedig, hogy a Fed és a többi nagyobb fejlett ország jegybankja a jelek szerint csak nagyon lassan exitál a korábbi lazításból. A részvénypiaci árazások átlagban nagyjából az alacsony hozamkörnyezetnek megfelelőek.

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények
Ahogy azonban haladunk előre a részvénypiaci ralliban, úgy válik egyre indokoltabbá a régiós fókusz helyett az egyedi részvénykiválasztáson alapuló aktív stratégia alkalmazása. Ezt leképzendő, 40%-ra emeltük az egyedi részvénykiválasztáson alapuló "hedge fund/abszolút hozam" alapú befektetések arányát. Előnyben részesítjük az olyan abszolút hozamú stratégiákat, amik lassan, fokozatosan növelik a részvény eszközosztályon belül a defenzív karakterisztikájú, magasabb osztalékhozamú papírok arányát, ezzel részben profitot realizálnánk a növekedési papírok jelentős menetelése után.

A fentiek ellenlábaként, a régiókra (hazai, régiós, fejlett, fejlődő) fókuszáló részvény eszközosztály súlyát kis mértékben, 30%-ra csökkentettük. A kelet-közép-európai részvényekben ugyanakkor továbbra is látunk a fantáziát a rendkívül jó makrogazdasági környezet, az átlagban nem túl feszített árazás és a piac kevésbé hatékony mivolta miatt. A hazai részvények esetében a kispapírok menetelése egy közel három éves általános részvénypiaci menetelés végét jelezheti előre, ezért a hazai részvények arányát 0-ra csökkentettük.

Az ajánlott portfólióban október folyamán a negatív kicsengésű török politikai eseményeket kihasználva a török bankszektorban is megvetettük lábunkat, elsősorban rövid lejáratú (!) vállalati kötvények vásárlásán keresztül. Ennek oka, hogy ezek a kötvények a rövid lejárat ellenére viszonylag magas hozamot fizetnek és az általunk preferált bankok jelentős állami védőhálóval is rendelkeznek egy alig eladósodott, jó demográfiájú országban. Emiatt a nemzetközi (török) vállalati kötvények súlyát 10%-ra emeltük a jelentőset emelkedő magyar államkötvények terhére.

Az ingatlan eszközosztály súlyát 10%-ra emeltük, mert a régiós lakóingatlan-piacban még látunk 1-2 évnyi tartalékot és extra hozamot. A nyersanyagok közül továbbra is inkább a fémekben és egyes "soft commodity"-kben látunk fantáziát, semmint a szénhidrogén alapúakban, ezeknek a súlyt 10%-on hagytuk."

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin automata shutter