Befektetés

Irigykednek az amerikaiak: nekik is az kellene, ami az európai befektetőknek lesz

Portfolio
Nem érzik igazságosnak néhányan Amerika legnagyobb vagyonkezelői közül, hogy ők nem fizethetnek külön a kapott elemzésekért úgy, ahogyan januártól az európai alapkezelők - számol be a hírről a Financial Times.
Nem ért egyet az USA-ban jelenleg működő rendszerrel a 187 milliárd dollárt kezelő New York City nyugdíjalap és a 47,8 milliárd dollárt kezelő Colorado állami alap, mivel az USA-ban törvény szerint a befektetési elemzésekért fizetett díjak beépülnek a kereskedési díjakba.

Mindez Európában is így volt, egészen januárig, amikor a MiFID 2 életbe lépésével a kereskedési és elemzési díjakat szétválasztják, elsősorban a nagyobb transzparencia és a költségek átláthatósága érdekében. Az USA-ban ez a lehetőség csak azoknak a brókereknek vagy bankoknak adott, akik hivatalosan befektetési tanácsadónak minősülnek.

Az elemzési költségek elszámolása miatt reklamáló alapok és pénzügyi intézmények főként azt nehezményezik, hogy az összevont költségek sértik a transzparenciát és nem utolsó sorban versenyhátrányt is jelentenek költségoldalon az európai társakkal szemben. A költségek szétválasztása és az elemzésekre meghatározott külön összegek ugyanis jelentősen leszorították Európában a díjakat, ami jó az ottani alapkezelőknek és más alapoknak, de rossz az amerikai intézményeknek, akiknek továbbra is magasabb díjat kell fizetniük.

Az amerikai SEC és az európai hatóságok között nemrég született meg a döntés az amerikai elemzések sorsáról, amely szerint az amerikai brókercégek és befektetési intézmények a MiFID 2 január életbe lépésétől számított 30 hónapig külön ellenértéket fogadhatnak el elemzéseikért cserébe európai intézményi ügyfeleiktől.Az átmeneti időszak garantálása ellenére a Bank of America már benyújtotta kérelmét a SEC-hez befektetési tanácsadói minősítésért, hogy a jövőben ne legyen gond az elemzései díjak kiszámlázásával kapcsolatban.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
tozsde_getty