Befektetés

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak

Nagy Péter Gábor
K&H Alapkezelő:

"Kedvezően alakultak a makrogazdasági adatok az elmúlt egy hónapban, így a fejlett és feltörekvő piaci tőzsdék is emelkedni tudtak. A kivétel az európai piac volt, amely az euró dollárral szembeni erősödése miatt 2-3%-kal korrigált.

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak
A leginkább várt esemény az új Fed-elnök megnevezése volt novemberben. Trump amerikai elnök kivételesen nem okozott meglepetést és a legesélyesebbnek tartott Jerome Powell-t nevezte meg Yellen utódjának. Várakozásom szerint nem fog változni februártól az amerikai monetáris politika: továbbra is óvatosan fognak kamatot emelni és fokozatosan csökkentik majd a hatalmasra duzzadt jegybanki mérlegfőösszeget.

Az év utolsó hónapjában nagy izgalmak nem várhatóak. A decemberi amerikai kamatemelés valószínűsége 99%, csupán a közelgő katalán előrehozott választás és német koalíciós tárgyalások elhúzódása int némi óvatosságra. Azonban a német gazdaság a politikai eseményektől függetlenül dübörög, és ez látszik is a DAX index idei kiemelkedő teljesítményén.

A harmadik negyedéves hazai GDP adat a várakozásoknak megfelelően 3,6% lett, azonban lényegesen elmaradt a Közép-Európában tapasztalt 5% körüli (cseh, lengyel), vagy 8% feletti (román) ütemtől. A régiós jegybankokkal ellentétben az MNB újabb lazító intézkedéseket jelentett be, amelynek célja a hosszú hozamok leszorítása. Mindez kedvező a hitelfelvevőknek, így a beruházások és építkezések finanszírozása még kedvezőbb lesz. Persze megtakarítóként törhetjük a fejünket, hogy mihez is kezdjünk a pénzükkel.

A jelenlegi pénz- és kötvénypiaci hozamsivatagban továbbra is részvénypiacon érdemes befektetési lehetőséget keresni, amennyiben infláció feletti hozamot szeretnénk elérni. Persze ne essünk át a ló túlsó oldalára: egy dinamikusnak mondható befektető se vállaljon túlzott kockázatot, és ne felejtsen el profitot realizálni. Ennek az elvnek megfelelően én most egyaránt 5%-kal csökkentem a hazai kötvények, a fejlett részvények és a nyersanyag eszközök súlyát, és a felszabaduló 15%-ot átmenetileg pénzpiaci eszközökbe helyezem."

K&H: nem várhatók már idén nagy izgalmak
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény