Befektetés

Az adócsomag reménye szépen felhúzta az amerikai tőzsdét

Portfolio
Holnap szavaz az amerikai kongresszus Trump társasági adócsökkentéséről, a befektetők pedig többnyire arra számítanak, hogy sikerül keresztülvinni a törvényt, erre lehet legalábbis következtetni a tőzsde mai, rendkívül optimista zárásából.

Az adócsomag reménye vitte ma a tőzsdét

A mai kereskedésben az összes fontosabb amerikai részvényindex pozitív elmozdulással zárt: a Dow Jones 0,58%-os, az S&P 500 0,55%-os, a Nasdaq 0,84%-os pluszban tért nyugovóra. A változást főleg a holnapi adóreform reménye mozgatta.

Romlik a hangulat a hidegháborús dokumentum hírére

Bár az amerikai tőzsdék egyelőre még mindig bőven pluszban vannak a mai kereskedésben, enyhe hangulatromlás figyelhető meg a befektetők körében, miután Trump elnök kiadta első nemzetbiztonsági stratégiáját tartalmazó dokumentumát, melyben igencsak elítélő hangnemben beszél többek közt Oroszországról és Kínáról is. A mai kereskedésben eddig: a Dow Jones 0,55%-os, az S&P 500 0,59%-os, a Nasdaq pedig 0,84%-os pluszban van.


Gyengélkedik az olaj

Továbbra is optimista a tőzsdéken a hangulat, az olajpiacról azonban negatív hírek érkeznek: A WTI 56,93 dollár / hordó (-0,64%) áron kereskedik, míg a Brent 62,75 dollár / hordós (-0,14%) áron áll éppen. A pesszimuzmus érdekes, hiszen főleg olyan hírek jönnek, amelyek inkább fölfelé kellene, hogy nyomják az árakat: A Forties Pipelines System egyik északi-tengeri fúrótornyán két hete baleset történt, amely miatt átmenetileg felfüggesztették több tornyon is a kitermelést, viszont még mindig nem találták ki, hogy mi lenne a javításra a legjobb opció. Nigériában országos sztrájkot hirdettek az olajipari munkások. Nem rég napvilágot látott egy elemzés, melyben azt írták, hogy a venezuelai olajvállalat csődje az egész olajpiacot megrengetheti.


Optimizmus-mámorban úsznak az amerikai befektetők

Holnap szavaz az amerikai kongresszus arról, hogy a társasági adót országszerte a jelenlegi 35%-ról 21%-ra csökkentsék, mellyel lényegében valóra válna Donald Trump elnök egyik legfontosabb választási ígérete, amely a 2016 végi, 2017 eleji amerikai tőzsdei ralit is hajtotta.

A befektetők többnyire arra számítanak, hogy a masszív kedvezménnyel kecsegtető adócsomagot sikerül majd keresztülverni a kongresszuson, ezért masszív vásárlási láz ég az összes fontosabb tőzsdén:

  • A Dow Jones 0,73%-ot,
  • az S&P 500 0,64%-ot,
  • a Nasdaq pedig 0,83%-ot ment eddig a mai kereskedsében.


Optimizmus-mámorban úsznak az amerikai befektetők


Optimizmus-mámorban úsznak az amerikai befektetők


Optimizmus-mámorban úsznak az amerikai befektetők
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Thomas Cook