Előfizetői tartalom

Azt hitték, bankot robbantanak az új őrülettel, de sok ezer milliárdot buktak végül

Portfolio
Bár a bitcoint sokan extrém árfolyammozgása miatt tartják kifejezetten kockázatosnak, számos másik tényező is van, amely miatt az ember a tűzzel játszik, ha a kriptopénzbe befektet. Az egyik legveszélyesebb ezek közül a digitális bűnözők, hackerek aktivitása, akik egy kis ügyeskedéssel pillanatok alatt képesek elemelni a bitcoin-tőzsdék és kereskedők digitális pénztárcáiból milliárdoknak megfelelő összegeket, sok esetben tönkretéve magukat a szolgáltatókat is. Bemutatunk tizet a világ legdurvább bitcoin-lopásai közül.

Poloniex - a teljes vagyon 12,3%-a2014-ben a Poloniex bitcoin-állományának 12,3%-a eltűnt, mivel az egyik ügyfél rájött, hogy ha egyszerre több kiutalási megbízást ad, egy kódolási hiba miatt az összes tranzakciót egyszerre teljesíti a rendszer és negatívba is mehet az egyenlege. A "hacker" (a kereskedési platform vezetője legalábbis így nevezte az élelmes bitcoin-kereskedőt)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái