Befektetés

Tavaszköszöntő kiállítások

Portfolio
Ez a tavasz nem bővelkedik nagyszabású, blockbuster kiállításokban, ezért a műtárgy.com friss ajánlója most kiállítás-különlegességek közül válogat.
Számos múzeum, mint az Iparművészeti, a Néprajzi vagy a Szépművészeti Múzeum zárva tartanak, míg mások, mint a Magyar Nemzeti Galéria, nem rendeznek nagy tárlatokat a tavasz első felében. Ennek a helyzetnek azonban meg van az az előnye is, hogy több figyelem juthat azoknak a kis kiállítóhelyeknek, melyek bár érdekes és izgalmas tárlatokkal jelentkeznek, sokszor mégsem tudják felvenni a hírversenyt a legnagyobb múzeumokkal. A következőben olyan, márciusban megtekinthető budapesti kiállítások közül válogatunk, melyek izgalmasak lehetnek minden művészetkedvelőnek.

Bartis Attila: A szigeteken - Mai Manó Ház, 2018. március 1. - 2018. május 13.

Bár Bartis Attila elsősorban íróként ismert, azonban fotósként is kiváló, hasonlóan Nádas Péterhez, a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alakjához. Bartis most döntően a Távol-Keleten készült fekete-fehér fotókkal jelentkezik, melyekből Petrányi Zsolt rendezett kiállítást.

Tavaszköszöntő kiállítások
Bartis Attila: A szigeteken (Fotó: Mai Manó Ház)

Műcsarnok: Derkó2018; Kilenc műteremből; Sandro Miller: Malovich Malkovich Malkovich

A Műcsarnokban most három kiállítás is várja az érdeklődőket. A Derkó2018 a Derkovits-ösztöndíjasok, azaz a legizgalmasabb pályakezdő képzőművészek munkáit mutatja be, a Kilenc műteremből című tárlat pedig befutottabb művészek (Bullás József, Turcsányi Antal, Baksai József, Faa Balázs, Kapitány András, Lajtai Péter, Nagy Gabi, Agnes von Uray és Pázmándi Antal) munkáiból válogat. A Budapest FotóFesztivál keretein belül valósult meg az amerikai sztárfotós, Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek tárlata, amely John Malkovich színészi átváltozásait követi nyomon: hol Albert Einstein, hol Che Guevara, hol John Lennon vagy Andy Warhol képét ölti magára.

Tavaszköszöntő kiállítások
© Sandro Miller / Catherine Edelman Gallery, Chicago jóvoltából

Fajó János: Fekete-Fehér - Deák Erika Galéria, 2018. február 9. - 2018. március 24.

A Deák Erika Galériában a magyarországi geometrikus művészet egyik vezéralakja, a nyolcvanegy éves Fajó János mutatkozik be. A kiállítás különlegessége, hogy Fajónak nem csak az aukciós piacon is népszerű grafikáit és festményeit lehet megtekinteni, hanem a kevésbé ismert szobrait is.

Tavaszköszöntő kiállítások
Enteriőrkép, fotó: Rákossy Péter

Papp Oszkár - Körösi Galéria, 2018. február 20. - 2018. március 19.

A magyar festészet egy korábbi korszaka doyenjének, Papp Oszkárnak a kiállítása várja a látogatókat a Körösi Galériában március 19-ig. A Kossuth-díjas művész, akinek művei aukciókon is gyakran felbukkannak, művészetét az 1960-as években absztrakt-szürreális Szürenon tendencia formált, majd innen később a természeti és a mitológiai témák felé fordult.

Tavaszköszöntő kiállítások
Papp Oszkár: Trió, 1978

Rafael Y. Herman - Ludwig Múzeum, 2018. február 16. - 2018. április 1.

A kortárs izraeli művész fotói különleges technikájukkal arra tesznek kísérletet, hogy megmutassák az éjszaka fényének látható erejét. Ennek a paradoxnak a szinte képzeletbeli bemutatása pedig a szürrealitás és a valóság határait vizsgálja.

Tavaszköszöntő kiállítások
Fotó: Rosta József, Ludwig Múzeum adattára

Román csarnok - Szépművészeti Múzeum, 2018. március 15-húsvétig.

Bár a Szépművészeti Múzeum csak ősszel nyit újra a több éves felújítása után, mintegy kóstolóként, a Román csarnokot már márciusban megnyitják két hétre. Ebben a két hétben a különleges díszítésű csarnok, melyet korábban főként raktárként használtak, ingyenesen lesz látogatható.

Tavaszköszöntő kiállítások
Forrás: Szépművészeti Múzeum

Kétfejű gyufa - Válogatás négy kortárs román magángyűjteményből - Új Budapest Galéria, 2018. február 16 - 2018. május 27.

Ez a kiállítás négy fontos román művészeti gyűjteményből válogat, melyek három különböző városban: Kolozsváron, Temesváron és Bukarestben találhatóak. A tárlat célja, hogy bemutassa a román művészet jelenét és közelmúltját, ami az elmúlt években a nemzetközi műtárgypiacon is számos gyűjtő fókuszába került.

Tavaszköszöntő kiállítások
Mircea Cantor: Kétfejű gyufa
Arab Health
Szárnyalnak a magyar biztosítók, az életbiztosítások kevésbé
Frankfurti tőzsde
Részvényekkel trükköztek a legnagyobb amerikai hackertámadás elkövetői
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan reagálj a tőzsdei pánikokra, miként profitálhatsz belőle?
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
15 August 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A trader looks at his monitors in the trading room of the stock exchange. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)