Megszólalt az IMF, ütik a bitcoint
Befektetés

Megszólalt az IMF, ütik a bitcoint

Portfolio
9000 dollár alá esett a bitcoin árfolyama, miután a Google és az IMF is megtámadta a kriptovalutát. Ezek a hírek jobban hatottak a befektetők döntéseire, mint a bejelentés, hogy a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase számlát nyitott a Barclaysnál, megkezdve ezzel az első együttműködést egy brit bank és egy kriptotőzsde közt.
Az IMF elnöke, Christine Lagarde, egy blogposztban támadta a kriptodevizákat, mivel szerinte ezek a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás egy "új, jelentős platformja." Emlegette az AlphaBay nevű sötét webes felületet is, melyen keresztül 1 milliárd dollárnyi vagyont mostak tisztára, mielőtt beszántották. Hozzátette továbbá, hogy a kriptoeszközök "extrém volatilitása könnyen új sérülékenységeket" okozhat a pénzügyi rendszerben. Írásában a hatóságok és szabályozók keményebb fellépését is sürgette a Valutaalap vezetője.

Közben a Facebook után a Google is bejelentette, hogy az ICO-król és a kriptopénzekről szóló hirdetéseket betiltja. Erről itt írtunk:Jó hír viszont a kriptotrédereknek, hogy a Coinbase, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje számlát nyitott a Barclaysnál. A 12 millió felhasználóval rendelkező Coinbase a brit felügyelettől e-money licencet is kapott és támogatni kezdte a Faster Payments Schemet is. Utóbbinak köszönhetően könnyebben lehet befizetni és kivenni pénzt a kriptotőzsdéből, eddig ez napikat vett igénybe, hiszen egy észt bankon folyt át a befektetők pénze.

A kriptotréderek szívét nem hatotta meg a barclaysos hír, a mai kereskedésben már 435 dolláros, 4,76%-os mínuszban van a virtuális pénz árfolyama. 8708 dollárt kell most adni egy Bitcoinért a Coindesk adatai szerint.

Megszólalt az IMF, ütik a bitcoint
(CNBC, Fortune)
nyugdíjas parlament
Etele plaza latvanyterv
BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
hollandia_nyugdíjasok_getty