Befektetés

MKB: a volatilitás visszatért a piacokra

Czifra Gábor
MKB Alapkezelő:

"2017 szokatlanul nyugodt tőkepiaci állóvize után 2018 első negyedévében a piac visszatért a szokásos kerékvágásba, és a kedvező vagy éppen kedvezőtlen hírekre is komoly elmozdulással képesek reagálni a tőzsdeindexek. Ez a befektetők nagy részét olyan váratlanul érte, hogy sok esetben indokolatlanul és pánikszerűen voltak képesek reagálni, ami a türelmes és megfontolt befektetőknek végre lehetőséget kínál, hogy aktívan kereskedjenek. Várakozásaink szerint a lakossági fogyasztás és hitelkiáramlás dinamikája továbbra is töretlen marad, a vállalati aktivitás emelkedik majd, illetve a foglakoztatási adatok kedvező képet festenek az amerikai gazdaság és a világgazdaság állapotáról. A jelentős adókönnyítést tartalmazó amerikai adóreform fokozatosan ösztönzi a kockázatvállalási hajlandóságot, ezáltal jelentős támaszt nyújt a piaci eszközáraknak. Ezen növekedés ösztönző folyamatok növelhetik az inflációs nyomást a következő negyedévekben, ami már a jegybanki döntéshozók tűréshatárát is elérik, így Európában és Amerikában indirekt módon, de egyértelmű utalásokat tesznek a jegybankárok a szigorítás irányába, ami 2018 első felében tematizálhatja majd a híreket, és óvatos hozamemelkedést vonhat maga után.

MKB: a volatilitás visszatért a piacokra
A kedvező gazdasági folyamatok fennmaradása mellett a piaci korrekciókat érdemes kihasználni részvényvásárlásokra, és ezáltal érdemben növelni a kockázatos eszközök súlyát. Ennek jegyében az amerikai technológiai papírok és a hazai részvények kecsegtethetnek pozitív hozammal a következő hetekben és hónapokban.

A hazai kötvénypiac, a fejlett kötvénypiaccal párhuzamosan pozitívan teljesített az elmúlt hónapban. A hazai gazdasági aktivitást élénkülés jellemzi, illetve a gazdasági szereplők továbbra is jelentős megtakarítás hajlandóságot mutatnak majd, ami komoly támaszt jelent a hazai 10-15 éves kötvények piacán. A kedvező makrogazdasági folyamatokat látva a nemzeti bank hangot adott azon szándékának, hogy a fokozott állampapír kereslet az 5 évnél hosszabb állampapírok piacán is megjelenjen, és ezt aktívan is elősegíti majd a bejelentett intézkedéseinek köszönhetően. A következő időszakban az év eleji korrekciónak vége szakadhat, és a hazai hosszú kötvények jól teljesíthetnek."

MKB: a volatilitás visszatért a piacokra
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
wall street tőzsde_getty