Előfizetői tartalom

Három bitcoinos bankot vizsgál a dél-koreai felügyelet

Portfolio
Három dél-koreai bankot kezdtek el vizsgálni az ázsiai ország felügyeleti szervei: azt akarják ellenőrizni, hogy a pénzintézetek megfelelnek-e az év elején hozott pénzmosási szabályoknak. Mindhárom pénzintézet kriptopénz-tőzsdéknek nyújt szolgáltatást, elsősorban ezért kerültek a hatóságok célkeresztjébe - írja a Coindesk.

Két dél-koreai felügyeleti szervezet, az FSC és az FIU jelentette be, hogy a NongHyupot, a KB Kookmint és a KEB Hanát vizsgálni kezdték, április 19-étől 25-ig helyszíni ellenőrzést is tartanak a három banknál. 2018 elejétől tiltják a dél-koreai bankoknak, hogy anonim számlákat vezessenek a kriptotőzsdéknek, ezzel akarván megakadályozni a pénzmosást és a terrorfinanszírozást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés