Előfizetői tartalom

Megéri? - Ez az egyik legfontosabb kérdés a lakásvásárlók számára

Portfolio
Már sokat hallottunk arról, hogy az elmúlt időszakban a használt és az új lakások ára folyamatosan növekedett - a legutóbbi hónapokban alacsonyabb mértékben - párhuzamosan a vásárlási kedvvel. Bár megannyi tényezőn múlik a lakóingatlanok átlagára, mégis érdemes lehet egy általános képet kapni arról, hogy mire számíthatunk, ha most gondolkodunk lakásvásárláson a fővárosban. Megnéztük, hogy a jelenlegi átlagos árak alapján a főváros budai kerületeiben mekkora az árkülönbség a lakóingatlanok között és vajon megérheti-e új lakást vásárolni, egy használt helyett.

A turisztikai célú, rövid távú lakáskiadás, a megemelkedett befektetői kereslet, mind olyan tényezők, amelyek az elmúlt években leginkább hozzájárultak a fővárosi használt és új lakások árnövekedéséhez. A további növekedést pedig a gazdasági kilátások mellett például az MNB 2030-ig tervezett hitel expanziós céljai is támogatják. A magas árak mellett további költséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés