Befektetés

MKB-Pannónia: bátraké a szerencse

Czifra Gábor
MKB-Pannónia Alapkezelő:

"2017 szokatlanul nyugodt tőkepiaci állóvize után 2018 eddigi részében a piac visszatért a szokásos kerékvágásba, és a kedvező vagy éppen kedvezőtlen hírekre is komoly elmozdulással képesek reagálni a tőzsdeindexek. Ez a befektetők nagy részét olyan váratlanul érte, hogy sok esetben indokolatlanul és pánikszerűen voltak képesek reagálni, ami a bátor és megfontolt befektetőknek végre lehetőséget kínál, hogy aktívan kereskedjenek. Várakozásaink szerint a lakossági fogyasztás és hitelkiáramlás dinamikája továbbra is töretlen marad, a vállalati aktivitás emelkedik majd, illetve a foglakoztatási adatok kedvező képet festenek az amerikai gazdaság és a világgazdaság állapotáról. A jelentős adókönnyítést tartalmazó amerikai adóreform fokozatosan ösztönzi a kockázatvállalási hajlandóságot, ezáltal jelentős támaszt nyújt a piaci eszközáraknak. Ezen növekedés ösztönző folyamatok növelhetik az inflációs nyomást a következő negyedévekben, ami már a jegybanki döntéshozók tűréshatárát is elérik, így Európában és Amerikában indirekt módon, de egyértelmű utalásokat tesznek a jegybankárok a szigorítás irányába, ami 2018 első felében tematizálhatja majd a híreket, és hozamemelkedést vonhat maga után.

MKB-Pannónia: bátraké a szerencse
A kedvező gazdasági folyamatok fennmaradása mellett a piaci korrekciókat bátran érdemes kihasználni részvényvásárlásokra, és ezáltal érdemben növelni a kockázatos eszközök súlyát. A fejlődő piaci fundamentumok a nyersanyagárak, és elsősorban az olaj stabilan emelkedő árfolyama miatt nagy mértékben javulhat az év hátralevő részében, így érdemes az olajkapcsolt országok részvénypiacait is figyelemmel követni. Ennek jegyében az amerikai technológiai papírok és a hazai, illetve fejlődő piaci részvények kecsegtethetnek pozitív hozammal a következő hetekben és hónapokban.

A hazai kötvénypiac, a fejlett kötvénypiaccal párhuzamosan negatívan teljesített az elmúlt hónapban. A hazai gazdasági aktivitást élénkülés jellemzi, illetve a gazdasági szereplők továbbra is jelentős megtakarítás hajlandóságot mutatnak majd, ami komoly támaszt jelent a hazai 10-15 éves kötvények piacán. A kedvező makrogazdasági folyamatokat látva a nemzeti bank hangot adott azon szándékának, hogy a fokozott állampapír kereslet az 5 évnél hosszabb állampapírok piacán is megjelenjen, és ezt aktívan is elősegíti majd a bejelentett intézkedéseinek köszönhetően. A következő időszakban a korrekciónak vége szakadhat, és a hazai hosszú kötvények jól teljesíthetnek."

MKB-Pannónia: bátraké a szerencse
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1254532384_arany