Előfizetői tartalom

Ügyfélpénzek milliárdjai ragadnak bent rendre egy befektetésben, amivel nem tudnak mit kezdeni

Portfolio
Két éve, a Brexitről szóló népszavazást követően is jelentős likviditási problémák jöttek elő a brit ingatlanalapoknál, olyannyira, hogy hosszú időre fel kellett függeszteni az alapok visszaváltását. Hasonló történt a 2008-as válság idején is, akkor gyakorlatilag világszerte észlelhető volt ez a probléma, amire a briteknek a mai napig nem sikerült megoldást találniuk - írja a Financial Times.

Két év telt el a Brexitről szóló népszavazás óta, de a nyíltvégű ingatlanalapok problémája azóta sem oldódott meg. Amikor a britek a kiválás mellett döntöttek, a 15 milliárd fontnyi vagyont kezelő ingatlanalapok kénytelenek voltak felfüggeszteni a kereskedést a nagy befektetői roham és az emiatt keletkező likviditáshiány hatására. Azóta már sokszor mentek az ötletelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés