Előfizetői tartalom

10 ország, ahol pénzben mérik az állampolgárságot

Portfolio
Nemcsak az új házakat, luxusjachtokat vagy szép autókat gyűjtik a gazdagok, hanem az útleveleket is - mert bizony vannak olyan országok, ahol nem kell éveket dolgozni meg ott élni ahhoz, hogy egyszer majd elbírálják az állampolgárságot, elég, ha sok pénze van az embernek és meg tudja azt fizetni. A Bloomberg cikke nyomán összegyűjtöttük, melyik az a tíz ország, ahol jó pénzért könnyű szerrel a zsebben landol egy új útlevél.

Napfény, kristálytiszta víz, pálmafák: Karib-térség. 10. Antigua és Barbuda, 100 ezer dollárA közép-amerikai szigetországban az állampolgárság "ára" 100 ezer dollár, ennek megszerzésére már 2013 óta van lehetőségük ilyen formában a külföldről érkezőknek. Cserébe viszont nincs tőkenyereség-adó, társasági adó, sőt, 2016 óta még az szja-t is eltörölték. És...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés