Előfizetői tartalom

A fél világot rettegésben tartja a 10 legveszélyesebb hacker

Portfolio
Dollár százmilliók, ha nem milliárdok tűntek már el a világ legveszélyesebb kiberbűnözőinek mesterkedése miatt, de volt, aki titkos rakétakísérletek eredményeit lopta el és megint más, aki egy komplett gátat akart megbénítani. Nem mind tudtak anonimitásba burkolózni: sokan ezek közül a veszélyes hackerek közül már lelepleződtek és kiderült, hogy különféle államok, például Irán, Oroszország vagy Kína kormányának megbízására cselekedtek. Az FBI 41 legkeresettebb kiberbűnözője, kiberbűnözői csoportjai közül mutatunk most be tizet.

Értelemszerűen az FBI listáján az amerikai kormány megbízására eljáró hackerek, például a Tailored Access Operations vagy a CIA szakemberei nem találhatók meg, az ő tevékenységükről többek közt itt írtunk korábban:Kapcsolódó cikkünk2017.09.1710 őrült összeesküvés-elmélet, amiről kiderült, hogy mind igaz 1-3. A kínai hadsereg 61398-as egységeFotó: ShutterstockAz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés