Előfizetői tartalom

Masszív bírságot kapott a Magyarországon tomboló piramisjáték, az ügynökök sem úszták meg

Portfolio
91 millió forintos bírságot kapott az MNB-től az Atlantic Global Asset Management (AGAM), egy piramisjáték-gyanús "alapkezelő," melynek "szolgáltatását," egy heti 4-6%-os hozamot ígérő "befektetést" Magyarországon a Questra World értékesítette. Az AGAM egyébként már tavaly októberben bedőlt, más néven újraindult, majd másodszor is bedőlt. A 91 millió forintos bírság mellett az MNB a Questra egyik ügynökét is megbüntette, 400 ezer forinttal.

Az Magyar Nemzeti Bank az AGAM-ot azért bírságolta meg, mert jogosulatlanul végzett pénzügyi tevékenységet Magyarországon, ugyanakkor megállapítják, hogy a vizsgálatuk során "nem bizonyosodott be, hogy az ügyfélpénzek befektetése érdekében a társaság ténylegesen bármiféle tőkepiaci kereskedést folytatott volna." Ahogy mi is írtunk róla korábban, a Questra / AGAM heti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés