Befektetés

Tőzsdei bevezetéssel kábította a befektetőit a Magyarországon is népszerű piramisjáték

Portfolio
Nemrég bejelentette a piramisjátékos OneCoin, hogy egy legitim kriptodevizát dobnak a piacra, aztán rövidesen kiderült, hogy egy tőzsde sem hajlandó velük szóba állni. Ha valami csoda folytán mégis sikerrel jár a bevezetés, azok, akik eddig pénzt tettek a OneCoin rendszerébe, valószínűleg továbbra sem férhetnek hozzá befektetéseikhez, hiszen egy teljesen új, állítólagos kriptopénzről van szó.
A kriptopénzekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology 2018 konferenciáján. Regisztráljon Ön is!Nagy csinnadrattával jelentette be a piramisjátékos OneCoin, hogy 12 kriptotőzsdére fogják bevezetni új "kriptopénzüket," az OFC-t, aztán pár napon belül a weboldalukon hatra redukálódott a feltüntetett tőzsdék száma. Egy ezek közül, a Kraken Exchange nyilvánosan jelezte, hogy nem fogja bevezetni a OneCoin "Ponzipénzét," aztán (vélhetően hasonló okok miatt) az összes többi tőzsde is eltűnt a OneCoin weboldaláról.

Ettől függetlenül a nemzetközi piramisjáték nem adja fel: továbbra is azzal hitegetik a befektetőiket, hogy október 8-tól kereskedni fognak tudni az OFC tokennel. Ennek a tokennek az érdekessége az, hogy (ha egyszer tényleg bevezetésre kerül) semmiben nem lesz más, mint bármelyik másik bitcoinklón, így aligha tűnik majd ki közel 2000 egyéb kriptopénz közül. A OneCoin egyébként 0,02-0,06 eurós árfolyamon akarja bevezetni a tokent.

Fontos megjegyezni, hogy az OFC egy teljesen új kriptopénz lesz (ismét hangsúlyozandó, hogy már ha sikerül találni egy tőzsdét, amely szóba áll a piramisjátékosokkal). Így az a több milliárd dollár, amit az MLM-ezős, piramisjátékozós OneCoinba tettek eddig a befektetők, és amelynek kivehetőségével évekig hitegették a séma üzemeltetői őket, továbbra is a rendszerben (és Ruja Ignatováék zsebében) marad.

A korábban hazánkban is rendkívül népszerűnek számító OneCoin ellen zajló kombinált hatósági vizsgálat még mindig tart, hogy ez mikor zárul le, továbbra sem tudni. A magát kriptopénznek álcázó, oktatási csomagos MLM-rendszerben terjedő OneCoin litániájáról itt írtunk:(BehindMLM nyomán)
bill gates_getty
trump01
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
olaj