Előfizetői tartalom

Őrület: veszélyesen vezetünk, de részvénybe nem merünk fektetni

Portfolio
Hiába nő szépen a háztartások vagyona, alulteljesítők vagyunk az öngondoskodási hajlandóság, a befektetői kockázatvállalás területén és a fiatal korosztály megszólításában is. A hazai öngondoskodási piac vezetői értékelték a helyzetet és beszélték meg a teendőket az MKT Közgazdász-vándorgyűlésének pénteki napján. Többen az állami szerepvállalás erősítését sürgették, és felhívták a figyelmet, hogy az öngondoskodási piac és a tőzsdefejlesztés kölcsönösen támogathatná egymást.

A Kandrács Csaba MNB-igazgató által moderált panelbeszélgetés első témájaként felvetődött, hogy bár a GDP-nél is nagyobb mértékben nő a háztartások vagyona, az öngondoskodást segítő termékek aránya nem követi ezt, és elmaradtunk az öngondoskodásban Nyugat-Európától és a szomszédoktól is. A miértekről és a tennivalókról egyebek mellett elhangzott: Hardy Ilona...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés